Concept

Societatea Sylvester Prodimpex SRL a fost infiintata in anul 1993 de catre Silviu Tache, avand ca domeniu principal de activitate constructiile industriale si civile. De-a lungul anilor, compania a crescut si a evoluat. Mai mult, incepand cu anul 2008 si-a extins domeniile de activitate, cuprinzand turismul si amenajarile interioare. Cu toate acestea nu s-a indepartat de origini, pastrand traditia de a fi administrata in familie. Astazi, intr-o continua preocupare de a se autodepasi, grupul Sylvester doreste sa duca mai departe misiunea sa, “Impreuna construim viitorul!”, penetrand piata energiei de biomasa prin productia de peleti din lemn.

Sylvester Prodimpex SRL
Sylvester Pellets

Astfel, Sylvester Pellets reprezinta noul brand de peleti din lemn, produsi de catre fabrica noastra situata in Bucuresti, Romania. Pentru a raspunde cat mai bine nevoilor clientilor nostri, oferim mai multe varietati de peleti de calitate standard si premium, care pot fi folositi pentru incalzirea locuintelor, combustibil sau chiar si pentru uz zootehnic.

Peletii Din Lemn

Ce este biomasa?
Biomasa este orice material biologic ce poate fi folosit drept combustibil, cum ar fi iarba, porumbul, lemnul, biogazul si alte reziduuri forestiere si agriculturale.

Ce sunt peletii din lemn?
Unul dintre combustibilii de biomasa care a capatat multa atentie internationala in ultima vreme sunt peletii de lemn. Acestia sunt compusi prin compresarea de produse din industria produselor forestiere, deseori din rumegus si aschii. Sunt un combustibil de incalzire rentabil cu multe avantaje fata de alte tipuri de biomasa. Peletii din lemn sunt usor de stocat si folosit, fiind de dimensiuni mici si uniforme. Tehnologia de incalzire cu peleti din lemn este de asemenea usor de folosit, avand cerinte minime de operare si intretinere. Aceste sisteme de incalzire pot fi simplu de instalat in domicilii, ajutand astfel proprietarii acestora sa isi reduca costurile de incalzire considerabil, ajutand in acelasi timp la protejarea mediului inconjurator.

De ce alegem peleti din lemn?
 • Eficienti si convenabili
  Utilizand peleti din lemn pentru incalzirea domiciliului dumneavoastra, nu mai depindeti de furnizorii de gaze naturale,iar arderea peletilor este foarte eficienta, fiind completa si cantitatea de reziduuri minima.
 • Alternativa de incalzire mult mai ieftina pe termen lung
  Consumul de peleti este cu aproximativ 10-20% mai ieftin decat cel de gaze naturale. Astfel, pe termen lung utilizatorii de peleti beneficiaza de o reducere de costuri considerabila fata de cei ce utilizeaza combustibili fosili.
 • Usor de stocat si utilizat
  Peletii sunt usor de stocat si utilizat, fiind ambalati in saci de 15-16 kg. Acesti saci sunt varsati intr-un compartiment (bunker) de unde centrala ii preia pentru ardere.
 • Protejeaza mediul inconjurator
  Peletii din lemn sunt CO2 neutri, si astfel nu polueaza mediul inconjurator prin ardere.
 • Consumul de peleti din lemn este incurajat de Uniunea Europeana
  Uniunea Europeana incurajeaza consumul de energie alternativa, oferind fonduri europene pentru proprietarii locuintelor cu centrale pentru peleti.
 • Ofera un mediu igienic si curat pentru animale
  Atunci cand se folosesc pentru uz zootehnic, acestia sunt o alternativa mult mai igienica si mai comoda de asternut, fata de metodele traditionale (paie, talas, rumegus, etc.)

CO2 neutru

Desi o centrala pe peleti produce dioxid de carbon, produsul vine dintr-un copac care a trait si a folosit dioxid de carbon intreaga sa viata in timp ce producea oxigen.

Asa ca, spre deosebire de carbuni/petrol/gaz care creeaza o cantitate mare de dioxid de carbon dar nu au folosit niciodata, un pelet de lemn este neutru – aceeasi cantitate folosita cat a produs.

Produsele noastre

 • Sylvester Pellets Platinum

  Sylvester Pellets Platinum

  • Cea mai inalta calitate premium pentru incalzirea domiciliului
  • Material
   Molid
  • Proprietati
   Umiditate: < 10%
   Cenusa: < 0.7%
   Praf: < 0.5%
   Diametru: 6mm
  • Putere calorica
   17 MJ/kg
   (> 4.7 kwh/kg)
  1000 Ron / tona (TVA inclus)
 • Sylvester Pellets Gold

  Sylvester Pellets Gold

  Detalii:

  +40722.304.230

 • Sylvester Pellets Silver

  Sylvester Pellets Silver

  Detalii:

  +40722.304.230

 • Sylvester Pellets Bronze

  Sylvester Pellets Bronze

  Detalii:

  +40722.304.230

Peleti pentru uz zootehnic

Recomandati pentru uz zootehnic (asternut pentru animale); pot absorbi apa si umiditatea oferind atat un mediu igienic si sanatos pentru animale cat si o curatare mai simpla si eficienta a grajdelor.
Contacteaza-ne